Afwerking van je kussens | Naadjes en draadjes

De uitstraling van een kussen wordt voor een groot deel bepaald door de afwerking en de plaats van de naden. Ook wat dit betreft hebben we verschillende mogelijkheden. Kijk maar eens wat jij mooi vindt

Strakke kussens

Zijnaad

Lekker praktisch, we love it! Deze zijnaad afwerking wordt het meest gekozen. Sterk en het voordeligst. Je hebt hierbij alleen naden aan de zijkant (vaak zitten daar je armleuningen, dus dat zie je niet ;-)). De stof aan de voorkant loopt natuurlijk wel netjes door. Zijn je kussens erg groot of is het zitvlak dieper dan 65 cm? Dan kan het zijn dat er wél naad aan de voorzijde zit. Dit checken we altijd even en nemen dan contact met je op.  Soms is het namelijk he-le-maal niet erg, maar soms is het ook écht niet mooi. Dit heeft te maken met de breedte van de stof. 

Kies deze afwerking voor lange, dunne kussens (onder 6 cm dik), zo voorkom je dat de hoes gaat draaien.
Kies deze afwerking niet voor kussens dikker dan 14 cm.
Een zijnaad is niet mogelijk bij afwijkende vormen.

Bekijk hier voorbeelden van kussens met een zijnaad

 

zijnaad strak kussen

 

_________________________________

 

Tussenstuk

Je kunt ook kiezen voor een kussenhoes met een tussenstuk. We maken dan een band die net zo breed is als de dikte van je kussen. Dit geeft een iets strakkere uitstraling aan je kussen. En is ook mooi als je tegen de zijkant van je kussen aankijkt, bijvoorbeeld bij een stoel of bank zonder armleuningen. Wil je eens anders dan de buren doen? Maak dan het tussenstuk in een andere kleur!

Bij hele dikke kussens kan het zijn dat we een zogenaamde U-Rits moeten gebruiken. De rits loopt dan iets verder door aan de zijkanten, omdat het anders onmogelijk is om je vulling er in en uit te krijgen.

Een tussenstuk raden we niet aan voor standaard kussens dunner dan 6 cm.

Bekijk hier voorbeelden van kussens met een tussenstuk

 

tussenstuk strak kussen

 

_________________________________

 

Dubbel Koord

Wauwie, dit geeft je kussen net wat extra's! Een kussen met tussenstuk, maar dan nog met een bies/piping langs het kussen aan de boven- en de onderzijde. Dit geeft een mooie, luxe uitstraling als je het in de kleur van je kussen doet. In een afwijkende kleur of stof maakt dit je kussen "jóuw" kussen.

Kies geen dubbel koord wanneer je kussen dunner is dan 5 cm.
Vind je dit nou echt heel mooi maar heb je een kussen van 4 cm of dunner? Dan kunnen we ook een enkel koord maken. Let op! Dit is het mooiste als het een dikke stof is, mail ons gerust of het mooi is bij jouw ontworpen kussen.

Bekijk hier voorbeelden van kussens met een dubbel koord

 

dubbel koord strak kussen

 

_________________________________

 

Plof kussens

Zijnaad

Zoals de kussensloop van je hoofdkussen in bed gemaakt wordt, zo wordt een plof rugkussen met zijnaad ook gemaakt.
Lekker simpel, lekker nonchalant! Met deze afwerking krijg je een wat boller kussen wat je makkelijk op kunt kloppen. In vrijwel alle gevallen bestaat de hoes uit één lap stof. Stoffen met een patroon kunnen hier de uitzondering op zijn of wanneer je de voor- en achterkant een andere kleur geeft. In dat geval bestaat je hoes dus uit 2 lappen. Een zijnaad afwerking bij plof rugkussens kan eigenlijk altijd.

Deze afwerking kun je niet kiezen voor een plof zitkussen.

Bekijk hier voorbeelden van kussens met een zijnaad

 

zijnaad plof rugkussen

 

_________________________________

 

Tussenstuk

De standaard afwerking van een plof zitkussen, maar ook heel vaak gekozen voor plof rugkussens. Een tussenstuk zorgt voor een iets compacter en vlakker kussen, maar wel met hetzelfde plof effect. Een plof kussen heeft een minimale dikte nodig, vandaar dat dit de standaard optie is voor een plof zitkussen. Op die manier weten we zeker dat je kussen lekker ploft en jij niet door de vulling heen zit. 

Een tussenstuk afwerking kan bij plof zit- én rugkussens altijd.
De dikte van het tussenstuk is bij rugkussens zo'n 8-9 cm.
De dikte van het tussenstuk is bij zitkussens zo'n 10-11 cm.

Bekijk hier voorbeelden van kussens met een tussenstuk

 

tussenstuk plof kussen

 

_________________________________

 

Enkel koord

Lap voor, lap achter, verbonden met een extra speciaal koord ertussen. Jij weet wat sjiek is! In theorie hetzelfde als een zijnaad, maar dan met een extra randje. Het koord geeft je kussen meer vorm en zorgt voor een sierkussen-achtige look. Een enkel koord afwerking bij plof rugkussens kan eigenlijk altijd.

Je plof rugkussen wordt hier wat strakker van. Het wat stuggere koord houdt de hoes iets meer in vorm dan bij een zijnaad. Je moet het kussen nog wel af en toe opkloppen.

Deze afwerking kun je niet kiezen voor een plof zitkussen.

Bekijk hier voorbeelden van kussens met een enkel koord

 

enkel koord plof rugkussen

 

_________________________________

 

Dubbel koord

Om je plof kussens nóg specialer mee te maken. In werkelijkheid vrijwel hetzelfde als een tussenstuk, maar dan met extra biesje tussen de stiknaden. Hiermee maak je je kussen helemaal eigen, zeker wanneer je dat koord in een aparte kleur maakt.

Een dubbel koord afwerking kan bij plof zit- én rugkussens altijd.
De dikte van het tussenstuk is bij rugkussens zo'n 8-9 cm.
De dikte van het tussenstuk is bij zitkussens zo'n 10-11 cm.

Bekijk hier voorbeelden van kussens met een dubbel koord

 

dubbel koord plof kussen

 

_________________________________

 

Extra's

De rits

We werken al onze kussenhoezen af met een rits. We raden je aan deze uit het zicht aan de achterzijde te laten maken. In ons bestelprogramma staat dit daarom standaard zo ingesteld. Ben jij een mallerd en wil je de rits toch aan een andere zijde? Mag natuurlijk, het is jouw kussen! Dit kun je in het laatste bestel-stapje bij de opmerkingen aangeven (of stuur even een mailtje, net zo gezellig!)

 

rits kussen

 

_________________________________

 

Knopen

Wil je knopen in je kussen? Leuk! Gezellig in dezelfde kleur of juist iets compleet anders, doen we gewoon voor je. Knopen kun je via deze link aan je winkelmandje toevoegen. Tijdens het bestellen krijg je nog de mogelijkheid om aan te geven hoe we de knopen mogen maken. Een schetsje sturen mag natuurlijk ook. Bij twijfel mag je altijd contact opnemen.

Knopen kosten 5 euro per set, voor en achter (of boven en onder). Let op je kunt de hoes niet meer loshalen om te wassen wanneer we knopen op zitten. Of je moet héél handig zijn met naald en draad.

 

knopen

 

_________________________________

 

Afwijkende vormen

Heb je een kussen nodig waar een gek hoekje uit moet of een bank hebt waar een paal in de weg zit? Geen probleem! Stuur even een tekening en/of foto. In sommige situaties hebben we aan een tekening met de maten voldoende, maar bij rondingen en hele gekke vormen kan het zijn dat we om een mal vragen. De vorm knip je dan exact op maat uit een stuk stevig papier. Die vorm maken we dan exact na als kussen. Aan de hand van alleen hoezen kunnen we geen afwijkende of nieuwe kussens maken.

Voor afwijkende vormen moet je rekening houden met een toeslag, meestal is dit 20% op de prijs van een rechthoekig kussen. 
Een zijnaad afwerking is niet mogelijk bij afwijkende vormen.

Hieronder vind je meer uitleg over het maken van een goede mal:

 

Écht persoonlijke aandacht

Simpel gezegd: We zijn er om jou te helpen de beste keuze te maken. Klinkt leuk? Het is echt waar ook! Lees onze reviews maar eens.

What else?

  • Uitgebreide ordercontrole
  • Gegarandeerde levertijden
  • Niet goed, dan maken we het goed

Lees meer over onze Zekerheden

Reviews

Wij zijn blij met onze fans, en zij met ons ook!
Bestelling die een 10+ krijgt
Van Marielle
Er was iets misgegaan met de aanlevering bij het vervoersbedrijf, maar dit werd heel snel en uiterst vriendelijk opgelost. De kussens voldoen volledig aan de verwachting en zijn van goede kwaliteit.
Super snelle levering!
Van Linda
Na ontvangst van de kleurstalen hebben we onze kussens en hoezen besteld. Tot onze grote vreugde werden deze ruim twee weken eerder dan de bevestigde leverdatum al geleverd!
We werden keurig op de hoogte gehouden via de mail, we zijn super blij met onze kussens!
Blij met kussenhoezen
Van Corrie
Ik ben zeer tevreden over mijn bestelling. Deze keer nieuwe kussenhoezen voor onze camper. Staaltjes stof (gratis) maakten de keuze echt makkelijk, het online stappenplan voor wat je precies nodig hebt en hoe je de maten neemt werkt perfect. Daarnaast wordt alles in mijn ervaring prachtig op tijd geleverd. Heel erg tevreden. Inmiddels heb ik over de jaren heen nieuwe vullingen voor een hoekbank besteld, nieuwe kussens voor in een stacaravan, een nieuwe hoes voor onze tweedehands rotan bank buiten en nu dus camper kussenhoezen. Perfect alles!

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Voor meer informatie of het wijzigen van instellen kijk je naar ons cookiebeleid.