Muurkussen-op-maat

Muurkussens op maat

Ontwerp zelf helemaal je ideale muurkussens op maat.
Gemaakt op een plank voor extra stabiliteit.

Muurkussens op maat | Perfecte wandkussens


We kunnen niet toveren, maar een zwevend muurkussen is voor ons geen probleem! Hoe dan? Nou, heel eenvoudig... Met een plank en een zogenaamde haaklat. Een beetje net zoals een schilderij. Leuk voor boven je keukenbankje bijvoorbeeld. De haaklat kunnen we trouwens ook weglaten hoor. Dan plakken we eigenlijk gewoon een kussen op een plank. 
Let op: Houd rekening met hogere verzendkosten en ongeveer 2 weken langere levertijd voor kussens op een plank.

 

muurkussen op plank
stoffen en kleuren kussen op plank

Stoffen voor muurkussens op een plank

Kussens op een plank moeten tegen een stootje kunnen en sterk zijn, zodat ze mooi strak aan de plank bevestigd kunnen worden. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn als ze water- en vuilafstotend zijn, omdat een plank wat lastiger in de wasmachine gaat. Al onze stoffen hebben hun eigen unieke eigenschappen. Kijk wat jij prettig en belangrijk vindt en maak je eigen keuze om de perfecte wandkussens te creëeren. 

Lees meer over onze stoffen

Kleuren voor muurkussens 

Wandkussens in een uitgesproken kleur die je niet overal ziet? Of toch liever mooi rustig? Of passend bij je interieur of meubels? Het kan allemaal. Bij Nofruit heb je namelijk keuze te over in kleuren en dessins. En je kan helemaal zelf bepalen wat je mooi vindt.

Bekijk onze kleuren

Vullingen voor muurkussens

Wandkussens hang je vaak aan de muur als rugkussen, maar je kan natuurlijk ook een zitkussen op een plank maken. Voor ieder soort kussen hebben wij de geschikte vulling! Neem maar eens een kijkje en kies wat het beste bij jou past!

Bekijk onze vullingen
 

Een (rug)kussen op een plank met haaklat ophangen

Allemaal leuk en aardig zo'n zwevend kussen, maar hoe ga ik dat in hemelsnaam doen? Nou, het is eenvoudiger dan je denkt (het is zelfs ons gelukt)!
Hieronder laten we zien hoe je dat doet:
 

Stap 1: Haal de lat die aan de muur bevestigd moet worden, los van de plank. Deze kan met aardig wat nietjes vast zitten. Het kan zijn dat ze verkeerd om vastgemaakt zitten, dan moet je er eentje even omdraaien. Op onderstaande tekening kun je zien hoe ze moeten zitten.
 

haaklat aan de muur

Stap 2: Bepaal hoe hoog je de lat moet bevestigen, zodat je rugkussen op de perfecte hoogte komt te hangen. Vaak is dat zo'n 10 cm boven je zitkussen, maar dat hangt ook een beetje af van de hoogte van het rugkussen zelf. Bij twijfel mag je natuurlijk altijd om hulp vragen!
 

hoogte kussen ophangen

Stap 3: Bevestig de lat. Gaatjes boren, plugjes erin en hop, de plank aan de muur schroeven. Check nog even goed of beide latjes waterpas hangen!
 

haaklat ophangen

Stap 4: Hang het kussen aan de haaklat. Bijna hetzelfde als hoe je een klok aan een spijkertje hangt. Dat was 'm. Je hebt nu een zwevend kussen, goed bezig, tijd voor een welverdiend drankje met een lekker kussen in je rug! :-)
 

kussen op plank ophangen
muurkussen met knopen

Écht persoonlijke aandacht

Simpel gezegd: We zijn er om jou te helpen de beste keuze te maken. Klinkt leuk? Het is echt waar ook! Lees onze reviews maar eens.

What else?

  • Uitgebreide ordercontrole
  • Gegarandeerde levertijden
  • Niet goed, dan maken we het goed

Lees meer over onze Zekerheden

Reviews

Wij zijn blij met onze fans, en zij met ons ook!
Bestelling die een 10+ krijgt
Van Marielle
Er was iets misgegaan met de aanlevering bij het vervoersbedrijf, maar dit werd heel snel en uiterst vriendelijk opgelost. De kussens voldoen volledig aan de verwachting en zijn van goede kwaliteit.
Super snelle levering!
Van Linda
Na ontvangst van de kleurstalen hebben we onze kussens en hoezen besteld. Tot onze grote vreugde werden deze ruim twee weken eerder dan de bevestigde leverdatum al geleverd!
We werden keurig op de hoogte gehouden via de mail, we zijn super blij met onze kussens!
Blij met kussenhoezen
Van Corrie
Ik ben zeer tevreden over mijn bestelling. Deze keer nieuwe kussenhoezen voor onze camper. Staaltjes stof (gratis) maakten de keuze echt makkelijk, het online stappenplan voor wat je precies nodig hebt en hoe je de maten neemt werkt perfect. Daarnaast wordt alles in mijn ervaring prachtig op tijd geleverd. Heel erg tevreden. Inmiddels heb ik over de jaren heen nieuwe vullingen voor een hoekbank besteld, nieuwe kussens voor in een stacaravan, een nieuwe hoes voor onze tweedehands rotan bank buiten en nu dus camper kussenhoezen. Perfect alles!

We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Voor meer informatie of het wijzigen van instellen kijk je naar ons cookiebeleid.