"Mijn hobby mag geld kosten, maar ik wil er niet mee het schip in gaan!"
De oplossing is hier: wij maken prachtige én betaalbare bootkussens.

Wij weten als geen ander dat vierkante boten niet bestaan, dus ook voor jouw boot, schip of sloep hebben we de passende "finishing touch"!


 

Varen met je zeiljacht of motorsloep wordt een nog groter genot als je lekker zit. Dat geldt natuurlijk voor iedereen die je op je tochten meeneemt. Nofruit kan zorgen voor comfortabele bootkussens op maat. Voor in de kuip en de kajuit. We kunnen ze zelfs bekleden met een waterafstotende en schimmelwerende stof, zodat ze lang meegaan en mooi blijven. Zelfs na een Hollandse bui of wilde uitjes.

Afwijkende maten en vormen

Bij bootkussens heb je vaak te maken met afwijkende vormen of maten. Geen boot is hetzelfde. Ronding hier, uitsparing daar...Ook dat is geen probleem voor ons.
Om te beginnen ontvangen we graag wat foto's van de eventuele huidige kussens en de boot zelf, samen met een schets met maten voor de nieuwe kussens.
Bij niet-rechthoekige vormen hebben we een mal nodig, anders is een tekening vaak al voldoende.

Als je een uitgeknipte, papieren mal aanlevert kunnen we deze perfect (na-)maken voor je.
In sommige gevallen kunnen we ook oude, bestaande kussens nog namaken.

Op deze pagina leggen we je uitgebreid uit hoe je kussens met afwijkende vormen zelf kunt uitrekenen/bestellen.

 

afwijkende vormen
 

Het zit wel goed het zit wel goed

Kleurechte en waterafstotende bootkussens

Maatkussens.nl garandeert dat je bootkussens op maat goed in model blijven, niet verkleuren en bestand zijn tegen weer en wind. Wij maken comfortabele kussens, afgestemd op jouw speciale wensen. Je zou eens moeten ervaren hoe lekker dat zit en ligt.

 

boot kussens
 
getawaydeluxe boot
 

Stoffen voor bootkussens

Bootkussens moeten bestand zijn tegen wind, zon en water. Daarom is het belangrijk dat de stof kleurecht, schimmelwerend en waterafstotend is. Elk van onze stoffen heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Kijk maar eens wat het beste bij jouw wensen en eisen past.
Let op, vrijwel al onze stoffen zijn waterafstotend, dus niet waterdicht.

Lees meer over onze stoffen

 

stoffen
 

 

Kleuren voor bootkussens

Bij bootkussens denk je vaak aan blauw, al dan niet met een klein dessin. Maar er zijn nog veel meer mooie kleuren. Daarom vind je in onze uitgebreide collectie - naast een aantal aantrekkelijke blauwtinten - ook nog tientallen andere kleuren en kleurnuances.

Bekijk onze kleuren

 

kleuren
 
kleurstaal
 

 

TIP: Bestel gratis kleurstalen

De kleur kan op het scherm afwijken van de werkelijke kleur, vraag daarom altijd eerst gratis kleurstalen aan!
 

 

 

Vullingen voor bootkussens

Stevige bootkussens zorgen ervoor dat je lekker zit, ook tijdens langere vaartochten. De beste keus voor zitkussens in de boot is daarom een strak en comfortabel kussen.

Lees meer over onze vullingen

 

vullingen
 

 

Afwerkingsvormen voor bootkussens

De uitstraling van een kussen wordt voor een groot deel bepaald door de afwerking van de naden. We hebben hiervoor verschillende mogelijkheden. Kijk maar eens wat het beste bij jouw smaak past.

Meer over afwerkingsvormen

 

afwerkingen
 
Bootkussens op maat