Steeds vaker krijgen we vragen over kussens met gekke vormen, afwijkende hoekjes en rondingen. Kunnen we deze maken en zo ja, hoe bestel je zoiets dan? We leggen het je graag uit.

Bij afwijkende vormen hebben we altijd een stevige, uitgeknipte, papieren mal nodig óf een simpele tekening. Welke van de twee, is afhankelijk van de vorm. Bij rechthoekige kussens met een hapje eruit volstaat een tekening meestal. Voor rondingen is altijd een mal nodig. In alle gevallen zul je even contact moeten hebben met een van onze zitadviseurs om zeker te zijn van de aanpak. Twijfel je of je een mal moet maken? Mail ons dan een schetsje met zoveel mogelijk maten en een foto van je zitplek. Wij kunnen je heel snel vertellen of je aan de slag moet met een schaar.

Om je op weg te helpen, vertellen we hieronder wat de aanpak is bij afwijkende vormen die je niet zelf via de website kunt ontwerpen. Zo kun je goed voorbereid aan de slag.

 

Stap 1: Maak er een rechthoek van

Kussens met afwijkende vormen rekenen we altijd uit op basis van rechthoekige kussens. Om een afwijkend kussen uit te rekenen, moeten we er dus eerst een rechthoekig kussen van maken. 

Teken heel simpel de vorm van je kussen en zet daar een rechthoek omheen. Meet vervolgens zo goed mogelijk die rechthoek op, om de langste lengte en diepste diepte (of hoogste hoogte) te krijgen. 

 

afwijkende vorm rechthoekig maken
 

___________________________

 

 

Stap 2: Ontwerp het rechthoekige kussen op onze website

Doorloop de stappen van onze ontwerptool en zorg ervoor dat je bij 'Vorm' een recht zit- of rugkussen kiest. 

Vul de grootste maten in die je opgemeten hebt bij de 'Afmetingen' en kies de vulling die je graag wil. 

 

Na de vulling, krijg je de mogelijkheid om een 'Afwerking' te kiezen. Let op! Je kunt hier niet voor een zijnaad kiezen. Kies dus een Tussenstuk of Dubbel Koord.

Ten slotte kies je de gewenste stof en kleur.

 

zijnaad niet mogelijk
 

___________________________

 

 

Stap 3: Bereken de prijs

Afwijkende kussens hebben meer aandacht nodig en worden op een iets andere, meer handmatige, manier verwerkt. Op deze kussens berekenen we dus een toeslag. Dit is vrijwel altijd 20% bovenop de prijs van het rechthoekige kussen wat je in de vorige stap ontworpen hebt.

Kortom: Reken 20% op de prijs van het rechthoekige kussen wat je uitgerekend hebt. 

(Let op, de definitieve/daadwerkelijke prijs van je afwijkende kussen krijg je altijd van een van onze zitadviseurs na het ontvangen van je mal of tekening. Dit kan wel eens hoger of lager uitvallen.)

 

rekensom afwijkend kussen
 

___________________________

 

 

Stap 4: Ga aan de slag met je mal of tekening en neem contact op

Heb je een idee van de prijs? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te schudden. Je mag altijd eerst een tekening naar ons mailen om zeker te zijn of deze volstaat of dat je een mal moet maken. Weet je zeker dat je een mal moet maken? Dan mag je hier ook al mee aan de slag gaan.

Geef op je tekening én op je mal altijd aan waar je de rits wil hebben.

Hieronder vind je uitleg over het maken van mallen:

 

 

Stuur altijd nog een foto van je mal(len), zodat we deze even kunnen goedkeuren. Het komt wel eens voor dat we mallen afkeuren, omdat ze bijvoorbeeld niet uitgeknipt zijn of van verkeerd materiaal zijn gemaakt. Deze mallen sturen we dan terug naar je, waardoor het dus langer duurt voordat we aan de slag kunnen.

 

afgekeurde mallen
 

___________________________

 

 

Stap 5: De bestelling afronden

Is je mal goedgekeurd? Dan stuur je 'm gewoon in een envelop naar ons toe. Als wij 'm binnen hebben, meten we 'm na en sturen we je een definitieve prijsopgave. Ben je akkoord? Dan is het tijd om de bestelling af te ronden. In vrijwel alle gevallen zullen wij dit voor je doen, zodat alles meteen goed omschreven staat en je ook één factuur ontvangt, inclusief toeslag.

Wij zorgen ervoor dat je tekening wordt toegevoegd aan de bestelling of dat de bestelling samen met de mal op ons atelier terecht komt. Eenmaal in productie kunnen we niks meer aanpassen, dus controleer de orderbevestiging nog een keertje goed. Ook wij zijn maar gewoon mensen ;-)

Ben je eigenwijs en plaats je de bestelling zelf al? Dat kan, maar zorg er dan wel voor dat je een opmerking aan je bestelling toevoegt over je tekening of mal. Doe je dat niet, dan is de kans heel groot dat je rechthoekige kussens van ons krijgt. Het vermaken of opnieuw maken is dan voor eigen rekening.